auksasAukso vertė tarptautinėje rinkoje antradienį pasiekė naują istorinį rekordą, stiprėjant investuotojų įsitikinimui, kad pasaulio pagrindiniai centriniai pradės vienas po kito mažinti bazines palūkanas.

Aukso Trojos uncija Niujorko „Comex“ biržoje ateities sandoriuose rugpjūčiui antradienį pabrango 1,5 proc. iki 2464,2 JAV dolerio, o prieš tai prekyba Londono biržoje baigėsi aukso kainai pasiekus 2463,8 dolerio už unciją, per prekybos sesiją pabrangus 1,7 procento.

Ankstesnis aukso vertės istorinis rekordas buvo užfiksuotas gegužę – 2450,1 dolerio už unciją.

JAV Federalinių Rezervų vadovas Jerome'as Powellas (Džeromas Pauelas) diena anksčiau pareiškė, jog JAV centrinio banko vadovybės tikėjimas, kad infliacija užtikrintai juda link 2 proc. tikslinės ribos, pastaruoju metu sustiprėjo. Jis pridūrė, kad reguliuotojas nelauks infliacijos sulėtėjimo iki 2 proc., kad galėtų apsispręsti dėl bazinių palūkanų mažinimo.

Kita vertus, Volstrito analitikai nesitiki, kad JAV pinigų politikos švelninimo ciklas bus pradėtas jau per artimiausią Federalinio atvirosios rinkos komiteto (FOMC) posėdį šį mėnesį, tačiau tikimybę, jog tai įvyks rugsėjį, dabar vertina beveik 100 procentų.

Be to tikimasi, kad Europos Centrinis Bankas, Anglijos bankas ir Kinijos liaudies bankas artimiausioje ateityje taip pat švelnins pinigų politiką, o tai padidintų tauriųjų metalų paklausą tarptautinėje rinkoje.

BNS nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode