Parama dėkojame




Naujojoje Kaledonijoje per smarkių liūčių sukeltas nuošliaužas žuvusių žmonių skaičius trečiadienį išaugo iki penkių, o dar trijų dingusių asmenų tebeieškoma, pranešė šios Prancūzijos valdos Ramiojo vandenyno pietuose pareigūnai.

Smarkios liūtys, atokias salas merkiančios nuo savaitgalio, dvi nuošliaužas sukėlė antradienį paryčiais Hvailu rajone, esančiame už maždaug 235 km į šiaurės vakarus nuo sostinės Numėjos.

Trečiadienį kalnuotoje Guarė vietovėje buvo aptiktas žuvusio vyro kūnas. Antradienį čia buvo surastos žuvusios aštuonerių metų mergaitė ir 60-metė moteris.

Netoliese taip pat buvo aptikti septynerių metų berniuko ir ketvirtą dešimtį ėjusios moters kūnai.

Gelbėtojai, tarp jų kariuomenės medikų komanda ir 30 karių, buvo pasiųsti į nelaimės vietą ieškoti dingusių žmonių. Jų darbą sunkina prastos oro sąlygos.

Iki nelaimės šiame kalnuotame regione per dvylika valandų iškrito apie 400 milimetrų kritulių.

Nuošliaužos padarė didžiulės žalos kelių tinklui. Įvykus nelaimei buvo nutrūkęs elektros tiekimas, tačiau šiuo metu jis jau atnaujintas maždaug pusei vartotojų Hvailu rajone, nurodė vietos pareigūnai.

„Nesame matę nieko panašaus. Tai didžiausia gaivalinė nelaimė Naujojoje Kaledonijoje“, – naujienų agentūrai AFP sakė Hvailu meras Pascalis Sawa (Paskalis Sava).

„Nuo kalno nuslinko milžiniška akmenų nuošliauža“, – sakė jis ir pridūrė, jog prie nelaimės prisidėjo tai, kad dėl senų nikelio kasyklų ir miškų gaisrų buvo išjudintas gruntas.

Numėja, lapkričio 23 d. (AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode