Parama dėkojame




Parama – prekybos vietoms kurti

Jau nuo kovo 16 d. ūkininkai kviečiami įsitraukti į trumpąsias maisto tiekimo grandines.

Šiam paraiškų pagal Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 m. programos (KPP) priemonės „Bendradarbiavimas“ veiklos sritį „Parama trumpoms tiekimo grandinėms ir vietos rinkoms skatinti vietos lygmeniu“ rinkimui skirta 1,88 mln. Eur paramos lėšų.

Vienam projektui galima gauti iki 120 tūkst. Eur (be PVM).

Paraiškos bus renkamos iki gegužės 15 d.

Parama bus suteikta mažųjų ir vidutinių ūkio subjektų bendradarbiavimui. Svarbu tai, kad paramos paraišką pareiškėjas privalės teikti kartu su partneriais. Pareiškėjais ir partneriais gali būti ūkininkai, užsiimantys žemės ūkio, maisto produktų gamyba,  perdirbimu ir (arba) rinkodara; privatūs juridiniai asmenys, užsiimantys žemės ūkio, maisto produktų gamyba, perdirbimu ir (arba) rinkodara; privatūs juridiniai asmenys, užsiimantys žemės ūkio  ir maisto produktų prekyba; viešieji juridiniai asmenys (gali būti tik partneriais).

Pareiškėjai ir partneriai turės prisiimti įsipareigojimą sukurti ne mažiau kaip 1 prekybos vietą ir išlaikyti ją, vykdyti prekybą ir aptarnauti ne mažiau kaip 3000 (stacionariose prekybos vietose) arba 1000 (laikinose prekybos vietose) pirkėjų per metus; tvarkyti buhalterinę apskaitą  ir rengti finansines ataskaitas.

Paramos lėšomis galima kurti logistikos centrą (remiama statinių, susijusių su žemės ūko produkcijos gamyba ir sandėliavimu, statyba), nuomotis prekybos patalpas, pirkti pakavimo ir fasavimo bei perdirbimo įrangą, mobilią „parduotuvę ant ratų“, mokėti už transportavimo (kuras, nuoma, paslaugos) išlaidas, mokėti darbo užmokestį pardavėjui ir projekto vadovui.

Pareiškėjas per vieną kvietimą gali pateikti tik 1 paraišką paramai gauti. Pareiškėjo ir partnerio dalyvavimas kitose KPP priemonėse neribojamas (jeigu nenumatyta kitaip kitose KPP priemonėse).

Daugiau informacijos galima rasti čia. 

Žemės ūkio ministerija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode