Parama dėkojame




Kaip įvertinti boilerio elektros sąnaudas?

boilerisŠiandien, stipriai brangstant elektros energijai, elektros sąnaudos tampa vis svarbesniu klausimu. Ypač gyvenantiems dideliame name. Vandens šildymo boileriai yra tie prietaisai, kurie namuose sunaudoja bene daugiausiai elektros energijos. Nors šiuolaikiniai vandens šildytuvai yra gana ekonomiški, visgi, elektros jie sunaudoja išties nemažai. Viskas priklauso nuo to, kokio dydžio ir galingumo boileris jums reikalingas. Taigi, ką reikia žinoti apie boilerių elektros sąnaudas?

Kaip įvertinti elektrinių vandens šildytuvų elektros sunaudojimą?

Be abejo, elektrinių boilerių elektros sunaudojimo kaina iš esmės priklauso nuo elektros tarifo ir rezervuaro dydžio. Kaip žinia,  elektros   tarifas daugelyje mūsų šalies vietų yra skirstomas į dieninį ir naktinį. Naktinis gerokai mažesnis. Tad būtų labai išmintinga elektrinį vandens šildytuvą įjungti nakčiai. Tokiu atveju šilto vandens galės užtekti visai dienai. 

Sakykim, 5 kW elektrinis boileris, talpinantis 50 l vandens, vidutiniškai sunaudoja 1 kW/h energijos. Jeigu jis bus laikomas per naktį apie 10 valandų, tuomet per parą jis sunaudos apie 10 kWh, o per mėnesį – apie 300 kWh. Taigi visai nesunku žinant savo elektros tarifą paskaičiuoti, kokios bus elektros sąnaudos ir kiek tai kainuos. Didelei šeimai boileris kainuos gerokai brangiau. Sakykim, 220 litrų talpos vandens šildytuvas per valandą jau sunaudos gerokai daugiau elektros energijos. 

Šiandieniniai elektriniai boileriai yra tikrai gana ekonomiški. Nesunkiai sau išsirinksite tinkamiausios talpos elektrinį vandens šildytuvą https://www.van2o.lt/vandens-sildytuvai-boileriai/elektriniai-vandens-sildytuvai-boileriai.html

Kaip įvertinti kombinuoto boilerio elektros sąnaudas?

Pagrindinis kombinuotų vandens šildytuvų privalumas yra tas, kad juos galite šildyti elektros ir šildymo katilo pagalbas, kas šaltuoju sezono metu padeda sutaupyti. Visgi, kad šis prietaisas veiktų reikalinga ir elektros energija. Šių prietaisų galingumas paprastai varijuoja nuo 50 iki 200 W, tad akivaizdu, kad ir energijos bus sunaudojama gerokai mažiau. Sakykim įsigijote   150 W galingumo kombinuotą boilerį. Jeigu jį naudosite dieną arba naktį, jis sunaudos 1,8 kWh energijos, o per mėnesį – apie 50 kWh. Vėlgi, galima pasinaudoti naktiniu elektros tarifu. Taigi boilerių išlaidas lemia: elektros tarifai, prietaiso tipas, galingumas ir dydis. Sau tinkamiausią vandens šildytuvą galite išsirinkti internetinėse parduotuvėse arba susisiekę su specialistais.

24-09b

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode