Parama dėkojame




Mažeikiuose lankėsi susisiekimo viceministras

susisiekimoPraėjusią savaitę Mažeikiuose lankėsi ir su Mažeikių rajono savivaldybės vadovais bei Seimo nariu susitiko Susisiekimo ministerijos ir Lietuvos automobilių kelių direkcijos (toliau – LAKD) atstovai. Aptarti Geležinkelio stoties pastato perdavimo Savivaldybei, direkcijai priklausančių gatvių rekonstravimo, pėsčiųjų ir dviračių takų įrengimo ir kiti klausimai. 

Susitikime dalyvavę Savivaldybės vadovai domėjosi, kokia situacija dėl geležinkelio stoties pastato perdavimo Savivaldybės nuosavybėn. Viceministras informavo, jog dėl to reiktų pakeisti Vyriausybės nutarimą, nes šiuo metu pastatas priklauso geležinkelio paslaugų pastatų kategorijai. Pasiūlyta sukviesti LTG Infra, ministerijos, Savivaldybės atstovų pasitarimą ir išspręsti šį klausimą – svarbu, kad pastatas būtų naudojamas.

Kalbėta apie Skuodo ir Algirdo g. statybos baigiamąsias procedūras – dokumentacijos sutvarkymą ir priežiūrą, gatvių apšvietimą. Sutarta organizuoti Savivaldybės ir direkcijos atstovų susitikimą ir suderinti procedūras.

Aptartos Algirdo g. atkarpos tarp M. Valančiaus ir Laisvės g. rekonstrukcijos galimybės. Pranešta, jog ši atkarpa įtraukta į šalies rekonstruojamų ruožų eilę ir yra 23-iojoje vietoje – tai reiškia, jog per dvejus metus – 2024–2025 m. – ši atkarpa turėtų būti sutvarkyta. Dar viena gera naujiena – bus tiesiamas naujas pėsčiųjų ir dviračių takas nuo Mažeikių miesto ribos iki valstybės sienos su Latvijos Respublika (Ežerės).

Apžiūrėtos direkcijai priklausančios gatvės: Viekšnių, Laižuvos, Žemaitijos, Algirdo, diskutuota apie jų remonto perspektyvas, pėsčiųjų infrastruktūros įrengimą ir kt.

Mazeikiai.lt nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode