Parama dėkojame




Lietuviška „Saulė“ švietė Vengrijoje

saulegriaustinisRugpjūčio 10-14 dienomis Mažeikių moksleivių namų šokių studija „Saulė“ ir Mažeikių Vytauto Klovos muzikos mokyklos orkestras „Griaustinis“ atstovavo Mažeikių miestui Tarptautiniame festivalyje „Interational County–Wandering Eestival“ Vengrijoje.

Vieninteliai Lietuvos atstovai

Šis festivalis vyksta nuo gegužės iki rugsėjo mėnesio trečiame pagal dydį Vengrijos mieste – Szegede. Pasak Mažeikių moksleivių namų šokių studijos „Saulė“ vadovės Ramutės Plonienės, per šį festivalio sezoną koncertavo kolektyvai iš 17 Europos šalių, o šokių studija „Saulė“ ir orkestras „Griaustinis“ (vadovas Kęstutis Dvaržeckis) buvo vieninteliai Lietuvos atstovai. Į Vengrijoje vykusį festivalį vyko būrys jaunimo – 44 dalyviai: 16 šokėjų ir 28 orkestrantai.

Išsiskyrė savo stiliumi

Tarptautiniam festivaliui kolektyvai turėjo paruošti 25 minučių koncertinę programą ir ją atlikti Szegedo miesto pagrindinėje aikštėje. Anot R. Plonienės, savo repertuarui parinko pačius gražiausius ir įspūdingiausius įvairaus stiliaus šokius ir muziką: „Šokius papildėme gimnastikos elementais, o orkestras savo muzikos instrumentus panaudojo ne tik grojimui, bet ir gerai žiūrovų emocijai sukelti“. „Saulė“ ir „Griaustinis“ buvo ne tik vieninteliai Lietuvos atstovai, bet išsiskyrė ir kita savybe – tai buvo vieninteliai tokio stiliaus (pučiamųjų orkestras ir šokėjos) kolektyvai.

Gavo vardinį kvietimą

Kaip teigė šokių studijos „Saulė“ vadovė“, į šį festivalį patekti neužtenka vien noro: pirmiausia organizatoriams reikia nusiųsti vaizdo medžiagą ir tik tuomet nusprendžiama, ar kolektyvas yra pakviečiamas dalyvauti, ar ne. „Šiame festivalyje mes dalyvaujame jau antrą kartą, tad jau šį kartą gavome vardinį pakvietimą be pirminės atrankos“, – Budas.lt pasakojo R. Plonienė.

Pašnekovė džiaugėsi, jog sulaukė didžiulio palaikymo ir susidomėjimo tiek iš žiūrovų, tiek iš festivalio dalyvių. Kolektyvai neliko nepastebėti ir organizatorių: „Jau gavome pačius geriausius atsiliepimus apie mūsų koncertinius pasirodymus ir esame kviečiami atstovauti Lietuvai ir Mažeikių miestui jau kito sezono festivalyje“, – sakė R. Plonienė.

Netrūko ir pramogų

Kaip teigė šokių studijos „Saulė“ vadovė, šios išvykos metu norėjo auklėtiniams suteikti progą ne tik pakoncertuoti, bet ir papramogauti. Kolektyvai lankėsi Čenstakavos mieste, Lenkijoje, aplankė ir Austrijos sostinę Vieną. Vandens malonumais mėgavosi Vengrijos mieste Mako, kuriame ir buvo įsikūrę kolektyvai.

Szegedo miestą, kuriame ir vyko festivalis, kolektyvai aplankė ne tik koncertų metu. „Turėjome galimybę šiek tiek pažinti šį miestą vaikštinėdami senamiesčio gatvėmis, o plaukdami laivu ji pamatyti dar kitokį“, – kelionės įspūdžiais dalijosi „Saulės“ vadovė.

Kolektyvai taip pat apsilankė Vengrijos sostinėje – Budapešte bei Lenkijos pramogų ir atrakcionų parke „Energylandia“, iš kurio, pasak R. Plonienės, šokėjos ir muzikantai grįžo pilni gerų įspūdžių.

Staigmenos ir padėkos

Nors festivalis šių metų sezoną jau baigė, tačiau pašnekovė teigė, dar ilgai prisiminsiantys šį festivalį – savo koncertinius pasirodymus ir kelionę į jį. Įspūdžiai nesibaigė ir baigus kelionę: „Grįžus į Mažeikius, laukė didžiulė staigmena – orkestro „Griautinis“ muzikantų mamos, festivalio dalyvius sutiko su daina, o vadovams įteikė gėlių puokštes“, – prisiminimais dalijosi R. Plonienė.

Už galimybę atstovauti Lietuvai ir Mažeikių miestui šokių studijos „Saulė“ vadovė dėkinga Mažeikių rajono savivaldybei, Mažeikių „Rotary“, „Liberta“, UAB „Kunista“, Mažeikių rajono savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotojai Izoletai Savickajai, Mažeikių moksleivių namų direktorei Rasai Jurgaitienei, Alvydo Užkuro IĮ „Gudonas“ profesionaliems ir paslaugiems vairuotojams ir, žinoma, šokėjų ir muzikantų téveliams.

Nuotr. iš kolektyvo archyvo

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode