Parama dėkojame




Geras ortopedas-traumatologas pataria

ortopedasŽinoti tam tikrus dalykus iš anksto yra pakankamai naudinga, nes atsitikus netikėtai situacijai galima iš karto žinoti, ką daryti ir negaišti laiko, nes kartais jis yra labai svarbus. Tikriausiai tam tikrų traumų gali išvengti retas, tad būtina žinoti pačius įvairiausius dalykus, kas susiję su šiuo klausimu. Pastebėta, kad pakankamai dažnai yra patiriama čiurnos trauma, tad žinios apie tai niekada nepakenks. Tad šiame straipsnyje ortopedas traumatologas atsako į įvairius klausimus, kas susiję su čiurnos trauma.

Kada čiurnos traumą reikia gydytis namuose, o kada kreiptis pas specialistus?

Pirmiausia reikia žinoti tai, kad čiurnos traumos gali būti skirstomos į tris kategorijas:

      Pirmoji – kai raištis yra patemtas ir sumuštas. Jeigu bus imtasi tinkamų veiksmų tuomet tokią traumą galima gydyti namuose. Tačiau jeigu nieko nežinoma, tada geriau neužsižaisti, nes nedidelė trauma gali pavirsti į didelį uždegimą, kuris turės būti gydomas gydytojo pagalba.

      Antroji – kai raištis įplyšta ir jaučiamas didesnis skausmas, nei jį patempiant. Atsitikus tokiai nelaimei, reikia kreiptis pas gydytoją ortopedą traumatologą. Taip visas gijimo procesas eisis kur kas greičiau ir geriau, bei kur kas mažesnė tikimybė, kad bus gaunamas šalutinis neigiamas poveikis.

      Trečioji – kai raiščiai visiškai plyšta. Tuomet net nereikia galvoti apie gydymąsi namuose, o reikia kaip įmanoma greičiau skubėti į ligoninę.

Patarimai, kurie padės išvengti čiurnos traumos rizikos

Geras ortopedas traumatologas tikrai negalės šimtu procentu apsaugoti nuo traumos, nes visa tai priklausys tik nuo jūsų pačių. Jeigu patys nesisaugosite, tai net ir patys geriausi patarimai nepadės. Tačiau jeigu norite turėti žinių, štai keli patarimai. Patogi ir tinkama avalynė, kad ir kur beeitumėte. Kadangi koja su tokia avalyne bus statoma tinkamai, tai kur kas mažesnė rizika, kad ji bus padėta netinkamai ir bus čiurna sužeidžiama. Jeigu dažnai yra patiriamas didelis fizinis krūvis ir ypač kojų srityje, tuomet prieš tokią veiklą verta apšilti.

Kaip atpažinti gerą ortopedą traumatologą

Jau apsilankant pas šios srities specialistą, tikriausiai iš karto pastebėsite, koks jis yra ir ar būsite patenkinti gydytoju. Jeigu jis pakankamai daug klausinėja, atsako į užduodamus klausimus išsamiai, domisi papildoma informacija ir kitais svarbiais dalykais, galime garantuoti, kad su gydytoju jums pasisekė ir patirta trauma bus greitai užgydoma ir apie ją pamiršite.

Geri ortopedai traumatologai Ortopro.lt

23-234

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode