Respublikinio priklausomybės ligų centrui vadovaus A. Širvinskienė

liguRespublikiniam priklausomybės ligų centrui (RPLC) nuo rugpjūčio vadovaus Aušra Širvinskienė, pirmadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

SAM gegužę skelbtą konkursą laimėjusi A. Širvinskienė nuo rugpjūčio 1 dienos pakeis iki šiol pareigas ėjusį Emilį Subatą. Jis centrui vadovavo nuo 2017-ųjų.

Anot sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio, iš naujosios vadovės tikimasi lyderystės vystant RPLC tinklą, pritraukiant ir ugdant specialistus, taip pat perkeliant gydymo naujoves į kitas šalies gydymo įstaigas.

„Taip pat (tikimasi) įžvalgų ir pasiūlymų kaip taikyti rezultatyvią prevenciją tai įgyvendinančioms institucijoms. Tikiu, kad tokia plačiai apimanti veikla ir sukaupta vertinga profesinė patirtis prisidės prie priklausomybių problemos mažinimo šalyje“, – ministerijos pranešime cituojamas A. Dulkys.

Naujoji centro vadovė teigė sieksianti, kad norintiems sveikti nuo priklausomybės žmonėms ir jų artimiesiems pagalba būtų prieinama savalaikiai, profesionaliai, mokslu grįstais metodais.

„Antra, pacientas sveiksta efektyviai ir oriai tik tada, kai darbuotojas yra įsitraukęs ir motyvuotas. Todėl išskirtinis mano dėmesys bus fokusuojamas optimaliausioms sąlygoms darbuotojams sudaryti. Trečia – ir toliau tęsiu ilgametį įdirbį stigmos mažinimo srityje, edukuojant ir informuojant tiek visuomenę, tiek ir visus šioje srityje dirbančius specialistus – nuolat ekspertinę metodinę pagalbą teikiant ir už įstaigos ribų“, – sakė A. Širvinskienė.

A. Širvinskienė yra įgijusi socialinių mokslų srities, sociologijos krypties aukštąjį išsilavinimą. 2012 metais ji įgijo sociologijos daktaro laipsnį.

Būsimoji vadovė turi ilgametę darbo RPLC patirtį – veiklą centre pradėjo 2000 metų, vadovavimo patirties įgijo nuo 2006-ųjų pradėjusi eiti RPLC socialinės pagalbos ir prevencijos skyriaus vedėjos, o nuo 2014 metų – RPLC direktoriaus pavaduotojos pareigas.

A. Širvinskienė nuo 2011 metų dirbo Jungtinių Tautų Narkotikų ir nusikalstamumo biure tarptautine konsultante. Šiemet jai įteiktas Nusipelniusio sveikatos apsaugos darbuotojo garbės ženklas.

Anot ministerijos, A. Širvinskienė yra ne vienos priklausomybių srities metodikos autorė, įvairių mokymų programų iniciatorė, nuolat aktyviai dirba akademiniame lauke – yra Vilniaus universiteto dėstytoja, dėstanti sveikatos sociologijos ir sveikatos politikos temomis.

Naujoji vadovė išrinkta penkerių metų kadencijai.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode