Parama dėkojame




Kelių direkcija toliau plečia dviračių ir pėsčiųjų takų tinklą šalyje: pradėti darbai prie Birštono

pleciaLietuvos automobilių kelių direkcija toliau vykdo darnaus judumo infrastruktūros plėtrą šalyje. Spalio pabaigoje pradėti naujo pėsčiųjų ir dviračių tako, sujungsiančio Birštoną su aplinkinėmis gyvenvietėmis, įrengimo darbai. 3,4 km ilgio taką planuojama baigti iki kitų metų liepos. 

„Praėjusiais metais Susisiekimo ministerija patvirtino prioritetinį dviračių takų plėtros sąrašą šalia valstybinės reikšmės kelių ir užtikrino didesnį šiai infrastruktūrai skiriamų lėšų kiekį. Šis žingsnis jau duoda rezultatus – įgyvendinami visuomenei svarbūs dviračių infrastruktūros objektai, kurie užtikrina patogų ir saugų susisiekimą ir jungia miestus“, – sako susisiekimo viceministrė Agnė Vaiciukevičiūtė.

Planuojama, jog Birštone pradėtas tiesti pėsčiųjų ir dviračių takas bus 2,5 m pločio, jame, ties auštais šlaitais ir pavojingomis vietomis, bus įrengiamos apsauginės tvorelės. 

Įrengiant taką, planuojama sutvarkyti esamas nuovažas, pakeisti kelio ženklus. Keliaujančiųjų patogumui keliose tako vietose suplanuota įrengti ir atokvėpio aikšteles. Darbus vykdo UAB „Parama“, projekto vertė – 1,4 mln. Eur su PVM.

„Kelių direkcija toliau tęsia šių metų pradžioje užsibrėžtus darnaus judumo infrastruktūros plėtros tikslus  –  pradėtas tiesti pėsčiųjų ir dviračių takas, kuris sujungs Birštono kurortą su aplinkinėmis gyvenvietėmis į vientisą pėsčiųjų ir dviračių takų tinklą. Kurorto gyventojai ir svečiai kelionėms po Birštoną ir jo apylinkes galės rinktis patogias ir saugias keliones dviračiais ar pėsčiomis,“ – teigia Lietuvos automobilių kelių direkcijos generalinis direktorius Marius Švaikauskas.  

Anot Kelių direkcijos vadovo, artimiausiu metų planuojama pradėti dar du pėsčiųjų ir dviračių infrastruktūros plėtros projektus. Vilniaus rajone bus tiesiamas apie 2,3 km ilgio pėsčiųjų ir dviračių takas, Vieviržėnų miestelyje – tvarkoma pėstiesiems ir dviračių, elektrinių paspirtukų vairuotojams skirta infrastruktūra. 

Spalio mėn. Lietuvos automobilių kelių direkcija pasirašė dvi rangos darbų sutartys dėl pėsčiųjų ir dviračių takų tiesimo. Pagal su UAB „Žilinkis ir Ko“ pasirašytą sutartį, iki  2024 m. rugsėjo mėn. planuojama įrengti pėsčiųjų ir dviračių taką valstybinės reikšmės krašto kelio Vilnius–Polockas ruože nuo 14,6 iki 16,9 km. Sutarties vertė¬ – 1,4 mln. Eur su PVM. 

Pagal su UAB „Plungės lagūna“ sudarytą rangos darbų sutartį, bus tvarkoma pėsčiųjų ir dviratininkų infrastruktūra valstybinės reikšmės rajoninio kelio Klaipėda–Veiviržėnai–Endriejavas ruože nuo 32 iki 32,6 km. Veiviržėnuose. Planuojama, kad miestelyje bus nutiestas pėsčiųjų ir dviračių takas, sutvarkyti šaligatviai. Atnaujinta infrastruktūra miestelio gyventojai ir svečiai galės naudotis jau kitų metų birželį. Sutarties vertė – kiek daugiau nei 800 tūkst. Eur. su PVM.

Spalio viduryje Lietuvos automobilių kelių direkcija taip pat paskelbė apie pradedamus pėsčiųjų-dviračių tako tarp Kretingos ir Vydmantų gyvenvietės tiesimo darbus.

Primename, kad prieš daugiau nei metus Susisiekimo ministerija pirmąjį kartą šalies istorijoje suinventorizavo esamą dviračių ir pėsčiųjų infrastruktūrą, visuomenei pristatė jos žemėlapį, o svarbiausias jungtis prioretizavo kartu su Kelių direkcija ir šalies savivaldybėmis.

Viršelyje – Birštono savivaldybės nuotrauka

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode